Big suprise
Något som få människor vet om mig är att jag förutom att älska skor, älska att laga mat. Så sedan att jag var typ 13 år och bad min mamma om att få laga mat till min familj en gång, och alla älskade det. Så har jag fått äran att laga mat engång i vecka. För de flesta 16 åringar är det nog en mardröm att stå i köket och laga mat åt 6 personer, men för mig är det mitt sätt att slappna av.
Kanske har det något att göra med att jag som liten alltid stod i köket och lagade mat men mina föräldrar. I just love It! Jag gillar det där stunden när alla satt sig vid marbordet och ska äta och man ser folks ansiktsuttryck när de gillar maten man lagat, och när man sedan får beröm för att ha lagat ännu en kulinarisk läckerhet. Det bara höjer ens självförtoende.
Så idag är det min tur att laga mat igen, idag ska jag laga ris med någon sorts biff stroganoff, fast på Florence style. Mhm, det kommer bli delicious.Kanske lägger ut en bild och recept senare men nu ska jag laga.
Florences tips för att lyckas i köket:
1. Tvätta alltid ALLTID händerna ( du vill ju inte att någon ska bli sjuk av den mat du lagar).
2. Ha, vassa kniva, gör det lättare att skära.
3. Lär dig att gå på känsla när du lagar, skit i kokboken när du har lagat rätten 2-3 gånger du vet hur det ska smaka när det är klart.
4.Krydda inte för mycket, bara för att du gillar stark mat betyder det inte att alla andra gör det.
Lycka till!
Kanske har det något att göra med att jag som liten alltid stod i köket och lagade mat men mina föräldrar. I just love It! Jag gillar det där stunden när alla satt sig vid marbordet och ska äta och man ser folks ansiktsuttryck när de gillar maten man lagat, och när man sedan får beröm för att ha lagat ännu en kulinarisk läckerhet. Det bara höjer ens självförtoende.
Så idag är det min tur att laga mat igen, idag ska jag laga ris med någon sorts biff stroganoff, fast på Florence style. Mhm, det kommer bli delicious.Kanske lägger ut en bild och recept senare men nu ska jag laga.
Florences tips för att lyckas i köket:
1. Tvätta alltid ALLTID händerna ( du vill ju inte att någon ska bli sjuk av den mat du lagar).
2. Ha, vassa kniva, gör det lättare att skära.
3. Lär dig att gå på känsla när du lagar, skit i kokboken när du har lagat rätten 2-3 gånger du vet hur det ska smaka när det är klart.
4.Krydda inte för mycket, bara för att du gillar stark mat betyder det inte att alla andra gör det.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Sara
Hahaha, Love your tips! :D
Postat av: MB
Postat av: Anonym
Jag ger maten 5 gafflar :D
Postat av: MB
Den kunde ha varit lite krämigare med hjälp av krämfräch
Trackback