Hallon/jordgubbssorbet
Jag lovade ju att jag skulle lägga upp mitt sorbet recept igår, here it comes:
Basic bärsobet:
Gör såhär:
1 dl socker 1. Koka socker och vatten till en sockerlag. Låt svalna i 5min.
1dl vatten 2. Mosa bär till den konsistens du vill ha, jag föredra en ganska slät
3dl bär sorbet. Så jag mosade mina bär ganska mycket.
2 äggvitor 3. Blanda sockerlag och bär, ställ in i frysen i 1 1/2 tim.
2 msk socker 4. Vispa äggvitor och socker till ett skum.
5. Blanda äggviteskumet och bärmoset. Ställ tillbaka i frysen i 2-3
tim.
6. Jag ansåg att sorbeten blev lite för söt. Nästa gång kommer
nog tillsätta lite lime eller citron för syra. Bon apetit!
Basic bärsobet:
Gör såhär:
1 dl socker 1. Koka socker och vatten till en sockerlag. Låt svalna i 5min.
1dl vatten 2. Mosa bär till den konsistens du vill ha, jag föredra en ganska slät
3dl bär sorbet. Så jag mosade mina bär ganska mycket.
2 äggvitor 3. Blanda sockerlag och bär, ställ in i frysen i 1 1/2 tim.
2 msk socker 4. Vispa äggvitor och socker till ett skum.
5. Blanda äggviteskumet och bärmoset. Ställ tillbaka i frysen i 2-3
tim.
6. Jag ansåg att sorbeten blev lite för söt. Nästa gång kommer
nog tillsätta lite lime eller citron för syra. Bon apetit!
Kommentarer
Trackback