Hallon/jordgubbssorbet

Jag lovade ju att jag skulle lägga upp mitt sorbet recept igår, here it comes:

Basic bärsobet:                                             
                                                                 Gör såhär:
1 dl socker                                                1. Koka socker och vatten till en sockerlag. Låt svalna i 5min.
1dl vatten                                                  2. Mosa bär till den konsistens du vill ha, jag föredra en ganska slät
3dl bär                                                          sorbet. Så jag mosade mina bär ganska mycket.
2 äggvitor                                                   3. Blanda sockerlag och bär, ställ in i frysen i 1 1/2 tim.
2 msk socker                                                4. Vispa äggvitor och socker till ett skum.
                                                                     5. Blanda äggviteskumet och bärmoset. Ställ tillbaka i frysen i 2-3
                                                                         tim.                                                                       
                                                                      6. Jag ansåg att sorbeten blev lite för söt. Nästa gång kommer
                                                                          nog tillsätta lite lime eller citron för syra. Bon apetit!

                                                                      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0