What am i supposed to do?

Hej,

Igår  hade jag feber så det blev ingen fekke, (som Skillz hade sagt) för mig. Istället satt jag hemma och hade myskväll med familjen, det blev super. Det blev chips och läsk för dem, medans jag satt och drack vatten sammt ingefärste. 

Aja, nu sitter här och försöker förstå hur pp (power point) funkar och som ni nog förstår så går det inte bra.

Jag vet att detta inlägg blev kort men, yeye what am I supposed to do?

/superflorence

Individualist ja visst!


 

Hello,


Igår satt jag och tittade på kvällsöppet med Ekdal och då pratade de om kvinnor som väljer att göra abort bara för att det blivit gravida med "fel" kön. De berättade att det i de flesta fall handlade om att man blivit gravid med en flicka när man egentligen skulle vilja ha en pojke. Efter som att det är lagligt att göra abort i Sverige utan särskilda skäl så var det någon som sa att det fanns de kvinnor som reste hit för att göra abort. Då var det någon som sa tror att det var Gudrun Schyman att det handlade om en jämställdhets fråga, där man utgår från att det ena könet (killar) är värt mer än det andra (flickor).


Då är min fråga, vad är jämställdhet?


För att under de senaste åren har det känns som att det innebär att får dom så får vi eller kan dom kan vi. Men för mig är det inte den rätta tolkningen av jämställdhet. För mig innebär det att varje människa ska ses som en individ att man är flicka eller pojke har inget med saken att göra. Det som betyder är vad man själv kan göra . Då menar jag att om man utgår från att varje människa gör sitt bästa och behandlas efter vad man gör, och inte vilket kön man tillhör så får vi ju ett jämställt samhälle. Om alla gör sitt bästa är vi ju lika, eller?


Aja, jag vet inte. Det var bara något jag tänkte på.     



/superflorence


 


Food time

Hello,

Sitter här och väntar på att hugga in i ännu en kulinarisk måltid, denna gången är det pappa David som är kock. Han lagar inte mat så ofta men när han väl gör det så blire delicious. Idag ska vi äta kyckling på rotfuktsbädd en av hans specialiteter. Det känns alltid lika nostalgiskt när vi ska äta det, var typ det ända jag ville äta när jag var lite.

Yeye nu ska jad dra och äta.

/ superflorence

In school

Sitter i skolan nu vi har kemi, förstod just hur man räknade ut ekvivalens. Woho.  Annars brukar jag jobba med Skillz och rush, men icke, idag jobbade jag med Maria och vi pownade. Säger bara se upp nobelpristager, There are some new brainiac's in town. Haha.

Jaja, det var väl allt för nu.

/ Superflorence

Big suprise

Något som få människor vet om mig är att jag förutom att älska skor, älska att laga mat. Så sedan att jag var typ 13 år och bad min mamma om att få laga mat till min familj en gång, och alla älskade det. Så har jag fått äran att laga mat engång i vecka. För de flesta 16 åringar är det nog en mardröm att stå i köket och laga mat åt 6 personer, men för mig är det mitt sätt att slappna av.
Kanske har det något att göra med att jag som liten alltid stod i köket och lagade mat men mina föräldrar. I just love It!  Jag gillar det där stunden när alla satt sig vid marbordet och ska äta och man ser folks ansiktsuttryck när de gillar maten man lagat, och när man sedan får beröm för att ha lagat ännu en kulinarisk läckerhet. Det bara höjer ens självförtoende.

Så idag är det min tur att laga mat igen, idag ska jag laga ris med någon sorts biff stroganoff, fast på Florence style. Mhm, det kommer bli delicious.Kanske lägger ut en bild och recept senare men nu ska jag laga.

Florences tips för att lyckas i köket:

1. Tvätta alltid ALLTID händerna ( du vill ju inte att någon ska bli sjuk av den mat du lagar).
2. Ha, vassa kniva, gör det lättare att skära.
3. Lär dig att gå på känsla när du lagar, skit i kokboken när du har lagat rätten  2-3 gånger du vet hur det ska smaka när det är klart.
4.Krydda inte för mycket, bara för att du gillar stark mat betyder det inte att alla andra gör det.


Lycka till!

Always on my mind

Minst en gång per dag sitter jag och tänker på hur mit liv hade sett ut om jag gjort andra val när jag flyttade hit. En av de största frågeställningarna som flyter runt i mitt huvud, är varför jag inte var mig själv när jag gick på Gröna Dalen. Jag blir så arg på mig själv, att jag inte vågade vissa dem den roliga sidan av mig själv. The crazy Florence. Istället gick jag runt och var sur, tror  i själva verket att det var jag som stötte bort de andra i min klass. Kanske inte fysiskt men eftersom att jag gick runt och såg sur och deprimerad ut hela tiden så var det nog svårt för folk att komma fram till mig. Och fråga om vi skulle hitta på något, när de inte gjorde det så blev jag ännu argare.

Jag önskar att jag vore mer som min lilla syster Mb när jag började där, hon va sig själv och brydde sig inte om någon tyckte om det eller ej. Det är så jag försöker vara nu, men det är svårt.  För det ligger inte i min natur att vara så på och frammåt, jag är egentligen väldigt blyg och det kan för vissa uppfattas som arogans eller något liknande.
Även fast det går bra ( bättre än det gjorde när gick på GD) så märker jag att jag inte har så många vänner att umgås med när det är lov. Förutom de jag skaffat i Uppsala, och det känns både tragiskt/ patetiskt. Att jag inte har några vänner här i bålsta förutom Sara ( terrormat) och min familj.


Just, a little thought thats always on my mind.

What am I looking for?


Sitter här och letar efter olika språkkureser man kan läsa under sommare, är jätte sugen på att plugga utomlands. Hade tänk och anmäla mig för att plugga ett år i England till och med men så blev det inte. När jag sitter här och letar efter språkkurser så känns det ungefär som det gjorde förra året när jag letade efter gymnasium. Som låg så långt bort från detta förgätna stället som möjligt, vill bara bort. var så less på hur männskor hade behandlat mig och min bästa vän under grundskolan. Kan inte fatta att folk kunde vara så tångsynta, egoistiska och framförallt så elaka.

Nu ett år senare sitter jag i samma skit och letar, fast nu handlar det inte om  att jag letar eftre ett ställe där folk ska tro på de hemska saker jag berättar att folk i klassen har utsatt oss för. Nu handlar det om att leta efter mig själv, och ett ställe där jag kan vara Mig själv.

Så var på rubriken, I'am lookig for a place to be just ME. And when i find it it's going to be great.


Hemma hos andy

Bloggar från Andys house

Är här med Sara (skillz) vi ska ha fekke (party like a rockstar). Men först ska vi käka. Vi har bara vart här i drygt en timma och jag tror fasen att de har brottats typ 6 ggr redan, nu ska de göra det igen. Tror att det står 3-3, Sara är ganska stark hon. det kanske ni inte visste men det är hon strak som en tjur. Hon är typ som pippi världens starkaste flicka. Borde kanske ta kort på det hela och lägga upp här i bloggen men det får bli en annan gång.
 
Aja, som sagt så ska vi ju ha fekke men först blire någ mat, undra vad Andy har planerat för kulinarisk läkerhet ....hum. det ska bli intressant.

Nu börjar Sara snacka om sina drömmar om att bli cage fighter, hon blev så inspererad av Mckey ni vet Top model vinnaren från seson 11.

Yeye,det var allt för nu ska äta eller något. Juste Sara säger hej, hej.  


And who am I?

And who am I? I'm Superflorence

Skriver mitt första inlägg här på bloggen.
Har inte klurat ut en vad jag ska skriva om men det blir nog något riktigt DUNDER, yes you heard me DUNDER.

Aja, det var väl allt for the time being.

xoxo  it's Superflorence

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0